Hei! Kiva kun pistäydyit vaalisivuillani

Simo Korpela FM, Eduskuntavaaliehdokas 2023

Perhesuhteet: Avioliitossa, 5 lasta ja 6 lastenlasta

Harrastukset: Luontovalokuvaus ja kaikkea muutakin luontoon liittyvää: retkeilyn, metsästyksen, kalastuksen ja kullanhuuhdonnan kautta 10-vuotiaana aloittamaani perhosharrastukseen, joka jatkuu yhä…

Luottamustehtäviä: Porin kaupunginvaltuusto, Porin Veden johtokunta, Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuusto, Maakuntavaltuusto, Hiippakuntavaltuusto Länsi-Porin srk-neuvosto ja Porin srk.-yhtymän kirkkoneuvosto- ja valtuusto. KD Porin osaston ja KD Satakunnan piirin pj, KD puoluehallitus

Ajatuksiani eduskuntavaalien 2023 lähestyessä

Suomeen tarvitaan suunnanmuutos, jossa suvaitsevaisuudella ei kiristetä, eikä EU:lle nöyristellä silloin, kun tärkeät kansalliset etumme ovat uhattuina.

Perinteiset kansalliset arvomme ”koti – uskonto – isänmaa” ovat olleet melkoisessa myllerryksessä. Vain viimeisen osalla voin antaa nykyhallituksellemme hyvän arvosanan. Puolustukseemme on satsattu ja ulkopuolisen turvan etsiminen Nato-hakemuksella on näissä oloissa järkevää. Ukrainaa on muistettu ja saisi muistaa enemmänkin.

Kansallisten perusarvojemme tarkoituksellinen murentaminen on tapahtunut suvaitsevaisuuden kirjavan sateenvarjon alla.

Koteja on aina ollut monenlaisia, mutta miksi Suomen selvästi yleisintä miehen ja naisen aitoa avioliittoa ei saisi puolustaa? Muille vaihtoehdoille on kyllä puolustajansa; liputukset, kulkueet ja media. Heitä ei vedetä, eikä tietysti kuulukaan vetää oikeuteen. Toisin käy, jos perinteistä avioliittokäsitystämme joku puolustaa Raamatun sanaan vedoten. YK:n peruskirjan kaikille takaama uskonnonvapaus unohtuu, ja kaikkein oudointa tässä yhteydessä on suvaitsevaisuuden vaatimus, joka siis toimii vain yhteen suuntaan. Moni varoo jo kaikkia sanojaan, ettei vaan rikkoisi ”pyhää suvaitsevaisuutta” kohtaan.

Uskontoja on monia, ja suvaitsevaisuus vaatii kohtelemaan kaikkia tasapuolisesti. Mikäs siinä, mutta edelleen valtaosa suomalaisista kuuluu kansankirkkoomme tai muihin kristillisiin yhteisöihin. Miksi kouluissa voi vaalia kulttuuriperintöämme, mutta kaikkia aiheita, jotka liittyvät kristilliseen kasvatukseen pitää varoa aina seurakunnan työntekijöiden pitämiä päivänavauksia myöten?

Hyvinvointialueistamme lähes jokaisella on kymmeniä miljoonia euroja alijäämäinen budjetti. Tähän ei syksyllä löytynyt vaadittavaa noin miljardin euron rahaa, koska valtion velkamme kasvoi muutenkin ennätyssuureksi. Kuitenkin samaan aikaan puhuttiin vakavasti EU:n haluamasta metsien ennallistamisesta, ja siihen liittyvästä myös noin miljardin euron projektista. Voi vain kysyä, kumpi on tärkeämpi, ihminen ja hänen terveytensä, vai vihreät arvot? Näin varsinkin, kun metsäprojektin tavoite on ojat tukkimalla saattaa metsää kasvavat suoalueet veteliksi kosteikoiksi.

Suomi on ollut EU:ssa kovin mukautuvainen maa, mutta nyt alkaa mennä liian pitkälle! Valtiollista ja taloudellista itsenäisyyttämme ei saa koskaan antaa pois!

Sekä kunnille, että hyvinvointialueille on annettu vastuu hyvinvoinnin edistämisestä, ja myös rahaa siihen. Kun tehtävä on kahdella toimijalla, yhteistyö on saatava kitkattomaksi, niin että tehtäviä ei pallotella toiselta toiselle. Erityistä huolta pitää kantaa vanhusten, lapsiperheiden ja eri ikäisten mielenterveyskuntoutujien palveluista, koska hyvinvointialueen resurssit ovat kokonaisuutena pienet, ja kunnat ovat kovin uudessa tilanteessa. Valtion kokonaisrahoitus on saatava kattamaan hyvinvointialueen kaikki väistämättömät tarpeet.

Juuri nyt Suomi tuskailee ajoittaisen energiapulansa ja huippukorkean sähkön hinnan kanssa. Uudet kovasti mainostetut uusiutuvan energian ratkaisut eivät tuotakaan keskitalven tyyninä hämärinä pakkaspäivinä juuri mitään. Tuulimyllyt eivät pyöri, ja valoa on aurinkopaneeleihin liian niukalti.

Tulevaisuuden talvien energiaongelmiin on useita toimiviakin ratkaisuja, mutta nyt pitäisi ymmärtää, että käytetään niitä, mitä on. Satakunnassa Fortumin varsin nykyaikaisen ison hiilivoimalan käyttöönotto oli hyvin tarpeellinen väliaikaisratkaisu. Olkiluodon suurvoimalan ongelmien voi vain toivoa nopeasti ratkeavan. Joka tapauksessa nyt ei saa ajaa turvetuotantoamme pikavauhtia alas eikä tappaa pieniä maatalous- ja muita yrityksiä viivyttämällä apua. Tuottajahintoihin pitää saada tarvittava korjaus ja kaikkeen hätäapuun pitää löytyä resursseja.

Valtiona Suomi on tiukassa tilanteessa, mutta ei suinkaan vielä hädässä. Monet ihmiset sen sijaan ovat; kaikki pienituloiset, apua jonottavat sairaat ja vanhukset, sekä monet maatalouden ja muutkin yrittäjät.

Nyt on aika vaihtaa vihervasemmistolainen ideologia käytännön toimiin suomalaisten hyväksi!

Alla vielä erilaisia lähiaikojen poliittisia kannanottojani (lähinnä yleisonosastokirj.) Niistä näkyy, minkälaisten asioiden puolesta olen toiminut. Vilkaisehan myös kuvia -osiosta leikkimielinen kuvalla varustettu runonpatkä politiikan arkipäivästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s